Wednesday, March 23, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Jadi Pelancong Kejap

Salam...

Dah lama tak pekena gulai temenong makcik Seberang Kota..
Aku pernah bercerita pasal gulai nie kat sini ...
So..pagi tadi aku dan 2 orang kawan pergi sarapan di sana..
Dan semestinya dengan nasi separuh...hehehe..
Mood makcik gulai temonong hari ini : sedikit moody..hehehe lagi...

Kebetulan pula jumpa 2 orang officemate aku makan di sana...
Baru je order air..sampai lagi 3 orang officemate aku...
Apa lagi..sambung meja la jawabnya...
Memang rezeki aku hari nie..
Sarapan pagi di sponsor..siap ada udang goreng fresh lagi..yum yum..

Suasana meriah pagi nie...
Kebetulan pulak ada nelayan baru balik dari memukat ikan...
Dapat la tengok dorang punggah naik ikan..
Tapi aku tak beli pun..just klik klik sana sini..
Jadi pelancong jap aku pagi tadi..hehehe...
On da way nak ke kereta..aku singgah beli kerang..agak mahal RM 4/kilo...



Ini nelayan sampan kecil..so..cara punggah ikan pun masih tradisional..



Pakcik yang mencangkung tue dok jual ikan la tue...


Ada 3 sampan punggah naik ikan pagi tadi...
Tapi yang sampan tengah tue la paling banyak ikan..


Ini la keadaan di jeti nelayan..orang dah kurang sikit time nie..


Ini pulak lunch aku untuk hari nie..hehehe...
Selamat menjamu selera ye kawan-kawan...



2 comments:

Adiwieyah said...

salam ziarah ..seronoknya kalau dapat beli dan masak ikan segar setiap hari..tentu murah ikan tu..

RaNiA said...

adiwieyah : salam kembali..mmg seronok..harga pun ok la..murah jgk la..tapi ikut musim jgk..kdg tue mahal gak..