Friday, March 25, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Aerobics

Salam...

Pagi tadi aku dan 2 orang kawan pergi ke Taman Rekreasi...
Tujuannya adalah untuk join aktiviti aerobics di sana...
Seawal jam 7.30 pagi dah bertolak ke sana...
Aerobics mula jam 8.00 pagi...

Rasanya dah nak dekat setahun kot aku tak jom aerobics...
Kali terakhir jom masa aku baru-baru kerja di sini...
Ada la sekali dua kot...lepas tue tak pergi dah...
Bukan sebab malas...tapi atas faktor masa...
Habis kerja jam 5.00 petang..class start jam 6.00 petang...
Nak Asar lagi...nak salin baju lagi..nak redah kesesakan lagi...
Kelam kabut..

Memang excited la nak join aerobics...
Tambah-tambah bila dengar lagu rancak..teruja...;p
Mula-mula buat ok..bila dah tengah-tengah macam dah tak brapa nak ikut dah kerancakan tue...
Mungkin sebab dah lama tak buat kot...steps dia pun tak berapa nak catch up lagi...1st time join la katakan..:-)

Bila tiba part slow..tetiba je kepala aku rasa kembang...
Aaaa sudahhhh...
Aku boleh agak apa akan jadi kalau aku tak bertindak cepat nie..
Perlahan-lahan aku ke tepi dan duduk kat situ...
Bila rasa macam dah ok, aku bangun nak join semula...
Rasa masih tak stabil, aku pergi duduk balik...tengok kawan-kawan aku ber'aerobics'..

Tetiba instructor tue tegur la pulak...
Silap la..patutnya aku pergi la duduk jauh sikit..
Duduk tepi tue je..dah kena tegur..
Dia tanya "yang duduk tue ok ke?"..aiseymen..banyak mata memandang..;(
Dari kejauhan aku buat isyarat bagus je la..mulut pun cakap ok..walaupun aku tahu dia bukan dengar pun...

Dia tanya aku pening ke??..
Anggukan aje..
Nak kata tak, memang confirm la dia takkan dengar..buat penat aku cakap je..
Memang aku tak pening pun..cuma simptom2 nak pitam je yang datang...
Dia datang dan bagi aku gula-gula..
Dia kata mesti tak makan nie..hmmm..memang pun..
Dulu-dulu pun kalau pergi aerobics pagi-pagi memang tak makan pun..tapi ok jer..

Bila dah naik atas stage semula..dia kata mesti malam tadi tak makan...
Baru aku teringat..malam tadi memang aku tak makan apa pun...tak ada selera...
Pagi tadi pun hanya minum air coklat setengah cawan...
Maka (sungguh ayat buku..;p) tahulah aku penyebab kenapa aku rasa nak pitam..
Jadinya kengkawan..jangan lupa isi perut sikit sebelum nak bersenam..
 
 ~ Sekian Pesanan Daripada Pihak Penaja.. :-) ~




Mee Kari for breakfast



sumber gambar : mr. google



2 comments:

Nina Juliana said...

memang seronok dapat join aerobik ni.. laen kali just amek 2 keping roti pun dah cukup utk alas perut b4 gi aerobik tu..

RaNiA said...

nina juliana : tq kak nina for the advice...len kali harus makan sikit...:-)