Tuesday, March 8, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Kek Kegemaranku

Salam....

Seronok baca entry pasal baking2 kat blog kengkawan...
Nak wat sendiri, tak tahu la bila nak buat tue..
Dari tahun lepas lagi kata nak beli oven..
Sampai la skrg tak beli2..hehehe..

Aku yakin suma org masa kecik suka makan kek..
Tambah2 kek aising..tak kira la perisa apa pun..asalkan namanya KEK...
Aku pun suka jugak..
Tapi bila dah makin membesar dan menua nie..dah semakin kurang kesukaan tue...
Kata orang..tak dapat makan pun takpa..takde la nak guling2 nangis atas lantai...hehehe

Aku memilih sekarang nie...
Kalau moist cake aku makan...kalau sponge cake hmmm terima kasih je la...
Tapi yang pasti mmg dari dulu lagi aku suka kek coklat...sedapppp...
Dan tambahan satu lagi iaitu CHEESE CAKE...
Memang kegemaranku la..

Dulu-dulu tak suka pun cheese cake nie...
Tapi sejak2 kenal cheese cake from Secret Recipe nie..terus jatuh chenta...hehehe
Yang paling aku berkenan ialah New York Cheese Cake...

Ini la rupanya kek kegemaranku...yummy..


Kalau pergi SR mesti cake nie yang aku pilih..
Rasa dia ada masam2 sikit...
Mungkin ada campuran oren kot..ntah la aku pun kurang pasti..
Ke mmg rasa cheese cam tue...aku tahu makan je..hehehhe
Lagipun dh namanya SECRET RECIPE..
Harus la tak thu apa kandungan bahan2nya..ye tak???

Hmm..walaupun suka...tapi tak leh la makan slalu...
Harga yg a bit mahal satu hal...
Yang paling penting..cheese tue...boleh naik berat badanku..huhuhu..
Tapi yang pasti balik kampung nanti aku nak p serbu SR di Bertam...

Di Kedah nie bukan takde SR..
Cuma aku nie pompuan melayu terakhir...tak kuar rumah...wakakakak...
Giler geli mendengarnya...
Tapi yelah..apa nak dikatakan...aktiviti harian aku hanyalah pegi keja..balik keja...
Hujung minggu balik kampung...sungguh tak sosial...huhuhu..
Lepas nie nak try la berfoya-foya..wakakaka...


sumber gambar : mr. google

4 comments:

Nieza said...

Rania, trylah buat non bake cheese cake tu tak payah masuk oven masuk peti ais jer...rasa dia memang sedap.....rindu nk pi SR juga...:)

Sekamar Rindu said...

salam....

nak baca entri yg berfoya2 tuuu..:)))

RaNiA said...

nieza : insyaallah nieza...kena tunggu mood datang..hehehe...

RaNiA said...

sekamar rindu : w'salam...alamak...seram plak mendengar request tue..hehehe