Friday, April 22, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Segmen Jom Berkenalan

Assalammualaikum...



Lewat pulak tidur malam ni..dah dekat pukul 3 pagi masih tak tidur-tidur...
Housemate pun sama gak..masing-masing sibuk dengan laptop..hehehe..
Alang-alang belum nak tidur ni..ambik peluang la untuk join segmen yang di tag oleh Fie...
Saya cuba la jawab semampu boleh ye...:-)

Apakah status anda?
Status..hmmm..masih bujang trang tang tang..hehehe..

Ceritakan tentang diri anda?
Saya anak kedua dari 3 beradik...
Seorang kakak dan seorang adik lelaki..
Sekarang bekerja di Kedah...

Orang kata muka saya garang n serius...mungkin kot bagi yang baru pertama kali jumpa..
Tapi kalau dah kenal..ok jer..boleh jer melawak-lawak...
Saya ni sebenarnya pemalu...so kat depan orang cover-cover la buat muka serius...hehehe..

Kadang-kadang saya pun tak faham dengan karakter saya ni...
Ada masa saya rasa nak jadi invisible je..biar orang tak kenal saya...
Tu pasal dalam blog ni tak pernah saya letak gambar sendiri..takat hari ni la...;p
Dalam FB pun saya dah buang semua gambar saya...yang ada semua gambar orang lain...eheheh..
Tapi yang saya pasti...saya ni sebenarnya sensitif orangnya...
Mudah tersentuh..tengok cerita kat tv pun boleh sebak-sebak gitu...tambah-tambah yang berkaitan dengan keluarga ni...memang cepat la nak sob sob...
Tapi tu kalau dok sorang-sorang la..kalau depan orang biasa la..cover baik punyaaa..tunjuk karakter otai jer (walaupun tak otai mana..)...hahaha...

Apa lagi ek..hmmm..sebelum ni saya kerja di Penang..
Tukar 2 3 kerja pun tapi tetap di Penang..kali ni je tercampak ke Kedah..
Tak kisah la kat mana pun..at least boleh dapat pengalaman baru..kawan baru..environment baru..dan juga boyfren baru...(sila jangan percaya ayat last tu ye..hehehe)...
Masa mula-mula kerja di Kedah ni..tiap-tiap minggu saya balik Penang..
Nak kata homesick tu rasanya tak la sangat..tapi ntah la..mungkin sebab mak suruh balik kot (saya yang menurut perintah)..hahaha..
Sekarang ni 2 minggu sekali baru balik sana..;-)

Cukup la kot pasal diri saya..tak tahu nak cerita apa lagi...
Tak pandai pun sebenarnya nak bercerita tentang diri sendiri kat orang..
Kalau nak tahu apa-apa boleh la bertanya ye...;-)

Cerita Tentang Blog Anda
Blog saya ni biasa je..
Asalnya saya terbaca blog kawan saya..kemudian baca pulak blog kawan-kawan dia..
Rasa seronok la pulak...tu yang timbul keinginan nak ada blog sendiri..
Nak buat blog senang je..tapi nak cari nama tu..alahai...punya la lama...

JURNALUNGU ni saya pilih sebab:
i. saya angan-angan nak buat blog ni tempat saya menceritakan hal-hal berkaitan diri saya atau apa-apa yang saya rasa nak tulis atau share untuk kenangan di masa hadapan..cewahhhh...
ii. saya suka warna ungu..

Saya tak specifickan blog saya ni ke arah apa..Main redah je..ikut dan je..;p
Iklan nuffnang ke apa ke pun saya tak letak sebab saya macam hmmm ada ke orang nak baca blog aku???...;-)
Frankly speaking..saya sendiri kadang-kadang bosan dengan blog saya ni...hehehe...boleh gitu???
Mungkin perlukan pembaharuan kot..touch up sikit..tapi tu la kan..ada M sikit..kena tunggu mood datang..;p

Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Dunia blog ni sesuatu yang baru bagi saya..walaupun sebenarnya dah berkurun-kurun ada...
Tempat yang bagus untuk berkongsi ilmu, resepi atau apa-apa je...
Siapa yang rajin dan kreatif boleh cari makan dengan hanya berblogging..
Tapi bagi saya cukup la sebagai tempat untuk lepak-lepak..

Ada jugak terbaca blog kena sabotaj..tak puas hati dengan blogger ni..blogger tu..
Tak payah la nak iri hati - iri hati ni..kalau rasa tak suka ke tak senang ke..tak payah la baca blog diaorang..ye tak???
Tapi siapa la saya nak komen lebih-lebihkan..zip mulut..hehehe..

Nasihat anda pada rakan-rakan yang baru nak buat blog
Tak pandai sangat nak bagi nasihat - nasihat ni..
Semua orang boleh buat blog..tapi berblogging la secara sihat ye..
..
Nyatakan keunikkan yang ada pada blog anda?
Rasanya tak ada apa yang unik kot..semua biasa-biasa je..

Sampai bile hendak menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Tak dapat nak jawab soalan tu..tapi insyaallah la selagi terdaya dan tak sibuk bangetttt...;-)
Impian rasanya tak ada kot..coz saya berblogging hanya untuk suka-suka...

Tag rakan2 yang anda nak kenal sangat..
Ok..pada kawan-kawan yang saya tag tu..feel free la untuk jawab segmen ni ye..;-)


Ada kelapangan sila jawab ye..;-)



8 comments:

IDAZS said...

alamak, saya di tag la. tq, insyaalah nati saya buat ya :)

suri solehah said...

salam rania..wah ada segmen ye..insya allah sis..akak ada kelapangan akak join ye,,tq taq akak.

K.Nor said...

salam rania.. terima kasih atas ingatan utk k.nor ni ya.. sebenarnya dah pernah buat tag ni dulu.. rania tengok kat sini ya.. http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2011/01/jom-berkenalan.html

rasanya k.nor tak perlu buat lagi dah kan.. mekasih ya..

Nor Moscow said...

insyaAllah..kena carik masa utk jawab soklan2 tu..

RaNiA said...

idazs : ok..ada masa join la..:-)

RaNiA said...

suri solehah : w'salam kak...takpe..ada masa join la..saja suka2...

RaNiA said...

k.nor : w'salam..dah buat ek..hehehe..takpe..nanti sya baca kat sana..:-)

RaNiA said...

nor moscow : bila dh lapang nanti join la..saja nak berkenalan...;-)