Sunday, February 6, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Kurang Ajar Punya Anak..

Salam...

Tadi aku tgk drama di TV3...tajuk pe ntah..lupa dah...
Eventho it's only a drama tapi panas hati aku tengok...
Kurang ajar betul la..disebabkan jantan tergamak dia buat mak dia cam tue...
Paling panas bila tengok dia tonyoh2 nasi kat muka mak dia...
Gamak awak buat gitu kat mak awak..org yg lahirkan awak..org yg nyusukan awak..org yg besarkan awk..
Sebab jantan keparat tue..awak lupa semua pengorbanan mak awak...

Tahu plak nak nangis bila mak ko kena langgar ek..nape ko tak sorak jer..tepuk tangan tak mau mau...kenapa nak nangis lak...
Bukan ko ke yg nak sgt halau nak ko dari rumah..
Bukan ko ke yang kata tak suka mak ko dok kat umah tue..ish..geram eh!!!!




Aku tak boleh bayang la kalau kisah tue berlaku di alam realiti nie...
Walaupun aku tahu kes-kes macam nie confirm2 ada...
Kalau tak mana la si penulis skrip tue dapat idea nak tulis skrip lagu tue...
Salute la tue Ellie Suriati aka Anisah...sejak dulu lagi penjiwaan watak dia mmg tak mengecewakan...
Boleh membuatkan penonton benci bila lakukan watak2 jahat/kejam n simpati bila lakonkan watak2 teraniaya...
Aku pun hangin giler kat si Anisah nie tadi...sambil tgk tv sambil nyumpah di Anisah nie..
Tapi abis cite tue..tak la plak aku terbawak2 benci kat si Ellie nie..
Yang pasti ada pengajaran yg boleh digunapakai daripada cerita nie..bukan setakat cerita kosong atau sekadar hiburan hujung minggu..
Sama-sama la kita pikirkan n nilai diri kita..sama ada lebih baik daripada si Anisah @ kita pun sama sama je mcm si Anisah nie...

"Ya Allah..Kau jauhkanlah aku daripada menjadi anak derhaka.."
Amin...





sumber gambar : mr google..

4 comments:

suri solehah said...

salam..akakpun ada tengok malam tadi tapi dah kat hujung2 citer,,rasanya ending kurang mantap skit.

RaNiA said...

w'salam kak suri..yup ending dia mmg kureng sikit..

Izan said...

sabar nadia.. sabar... aku da lama tak layan drama melayu ni. dolu2 layan kat youtube je la.. skang ni kureng skit... bg list citer2 menarik nnt rajin aku layan. hahahahah

RaNiA said...

hahaha..masa tgk je geram...skrg ok dh..nanti klu da cite best kite gtau ko ek..tapi da masa ke ko nak nengok nie..hehehe