Sunday, May 1, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Jom Mengukus

Assalamualaikum...

Selamat tengahari..dah makan tengahari ke semua??
Orang di sini tak makan lagi..masih kekenyangan makan "pek nga"..
Hari ni saja nak share lauk makan tengahari semalam (4 petang boleh kira makan tengahari ke?? ;p)..
Semalam hari mengukus..semua kukus..baik dari nasi hingga ke lauk..air minum je yang tak dikukus..hehehe
Semua tu dimasak oleh Chef Duan a.k.a my father ;-)


3 jenis lauk je...


Sayur Campur Kukus


Ayam Kukus for my brother



Ikan Siakap Kukus


Tak ketinggalan..Nasi Kukus


Hari ni ada jemputan kenduri..rasanya memang tak masak la kot..
Aku pun baru je selesai membakar cheese cake yang kononnya nak buat tengah malam tadi..alih-alih tido je..pagi ni baru buat..hahaha..
Entah apa la rasanya..(cewahhh cam iklan pulak..)



2 comments:

anitaare said...

wow..pandainya your father masak..hem sedapnya semua kukus..bagus utk kesihatan

RaNiA said...

sejak-sejak pencen..dia la yang jadi chef kat rumah..;-)