Tuesday, June 28, 2011 | By: ~ AppLe BLosSoM ~

Hasil Pokok Sagu

Assalamualaikum...

Dah lama rasa tak jengah ke sini...
Bukan sebab sibuk..tapi sebab mata..
Tak tahu la kenapa..awal-awal minggu ni asal petang je mata nak terpejam je kerjanya...
Nak buka di pejabat, server masih belum elok..entah bila nak elok tak tahu la..

Ok la..sabtu lepas masa tengah meng'google' terjumpa benda ni..
Aku namakan Hasil Pokok Sagu..
Tak banyak tulisan..hanya gambar..
Layankan aje ye...

Peringatan : 
Mungkin ada yang akan geli geleman sikit..aku pun kadang geli gak tengok..;p



Banyakkan?? comel jer...


Sihat-sihat...Ulat Mulong namanya..


close up..sangat sihat dan segar..


sebakul 10 ringgit ye..mahal jugak...


Sungguh enak di makan begitu sahaja...;-)
Orang Islam diharamkan makan ye..!!!


Goreng boleh..


Rebus boleh..


Buat satay pun boleh..


Besar sungguh..spesis apakah ini????
Rasanya ini bukan ulat mulong..bapak beso..!!!


Kalau diberi "ulat" ni..dengan rela hati aku menerimanya..;-)
Comel sungguh..!!!



Gambar : mr google...

4 comments:

Kakzakie said...

Heeeiiii... geli geleman kakak. Jadi pulak makanan. Loya je...

Kalau ulat yg last tu kakak nak juga. Comelnya....

RaNiA said...

hmm..nie boleh masuk kategori makanaan eksotik nie..hehehe...

Izan said...

ko biar betul ni nadia, ko tetiba excited ngan makanan exotic ni nape... eerkk..

RaNiA said...

izan..kite kan spesis exotic..hahaha